Martens: "Köteles is een kopie van Logan Bailly"

Philippe Crols
| 12 reacties
Martens: "Köteles is een kopie van Logan Bailly"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft er sinds vrijdag met Laszlo Köteles een nieuwe doelman bij. Dat de vergelijking met Logan Bailly niet lang ging uitblijven, was te verwachten. Guy Martens, de keeperstrainer van Genk, ziet ook treffende gelijkenissen.

"We hebben Laszlo Köteles (foto) uitvoerig gescout. Eerst hebben we enkele DVD's bekeken en daarna zagen we hem ook een aantal keer live aan het werk. Vervolgens zijn we ook nog raad gaan vragen aan Istvan Brockhauser (ex-doelman van Genk), Balazs Toth, Daniël Tözser en de Hongaarse bondscoach, Erwin Koeman", aldus Guy Martens.

De keeperstrainer van de Limburgers zag ook meteen de gelijkenissen met een gewezen doelman van Genk, Logan Bailly. "Het viel ons onmiddellijk op hoeveel ze gemeen hebben. Eigenlijk is Laszlo een kopie van Logan", sprak Martens op de website van de eersteklasser. Köteles zal straks ook met het nummer 26 spelen, het rugnummer waarmee Bailly onder de Genkse lat stond. "Dat is geen toeval, want hij speelde bij zijn vorige club al met 26."

Martens vertelde ook nog waarom Genk alsnog een extra doelman heeft aangetrokken. "Al onze andere keepers zijn nog erg jong. Ook Davino Verhulst is nog maar 21 en hem hebben we eigenlijk te vroeg moeten brengen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties