Analyse Bayern en Wolfsburg kennen tegenslag

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern en Wolfsburg kennen tegenslag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uiteraard is het na drie speeldagen nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar het staat nu al vast dat Bayern München bijzonder slecht uit de startblokken is geschoten. Kampioen Wolfsburg faalde afgelopen weekend dan weer voor het eerst.

Crisis in München

In Duitsland gaat er momenteel bijzonder veel aandacht naar het Bayern München van Louis Van Gaal. De Rekordmeister werd zaterdagmiddag geklopt door Mainz. De promovendus kon onder andere rekenen op een sterke Aristide Bancé (foto). Bayern zit na het verlies bij Mainz aan een schamele twee op negen en is nu al op achtervolgen aangewezen. Het staat voorlopig op een gedeelde voorlaatste plaats. Mainz is nog steeds ongeslagen en telt vijf punten. 

Trio aan de leiding

Leverkusen, Hamburger SV en Schalke staan na drie speeldagen aan de leiding met zeven punten. Geen enkel team heeft nog het maximum. Schalke verloor vrijdag zijn eerste punten bij Hoffenheim en kampioen Wolfsburg ging zondag verrassend ten onder tegen Hamburger SV. HSV komt zo wel mee aan de leiding. Ook Leverkusen staat helemaal bovenaan. Het was bijzonder efficiënt op bezoek bij SC Freiburg (0-5).

Hertha mist zijn start, Werder wint eerste keer

Hertha BSC begon met een zege aan het nieuwe seizoen, maar verloor inmiddels tweemaal op rij. Afgelopen weekend was Bochum te sterk. De ploeg uit het Ruhrgebied won zijn eerste match van de nieuwe jaargang. Dat deed ook Werder Bremen. Claudio Pizarro (foto) bewees waarom Werder hem terughaalde. Hij scoorde twee van de drie goals tegen Mönchengladbach. 

Dortmund en Stuttgart hebben voorlopig een vier op negen. Ze speelden zaterdag gelijk in het Signal Iduna Park.

Köln is van de nul af

Köln was voor aanvang van de derde speeldag de enige ploeg zonder punten. Tegen Frankfurt veroverde het een eerste puntje, maar dat was geen groot succes. Frankfurt speelde namelijk een halfuur met een man minder.

Ten slotte boekte Hannover zijn eerste zege van het seizoen. Het won op bezoek bij Nürnberg. Twee van de drie nieuwkomers, Nürnberg en Freiburg, staan samen met Köln op de laatste plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties