Celtic-spelers razend over schwalbe Eduardo
Mathias Dumarey
| 3 reacties
Celtic-spelers razend over schwalbe Eduardo
Foto: © SC

Arsenal won gisteren met 3-1 de return tegen het Schotse Celtic Glasgow en plaatste zich zoals verwacht voor de CL-poules. Een van de twee doelpunten kwam er gisteren uit een onterecht gegeven strafschop na een fopduik van Eduardo Da Silva.

Arsenal kreeg een strafschop nadat de Spaanse scheidsrechter Enrique Mejuto Gonzales een duel tussen de Kroaat Eduardo Da Silva en de Poolse Celtic-doelman Artur Boruc verkeerd beoordeelde. Uit de tv-beelden kon men duidelijk zien dat Boruc de Kroatische international helemaal niet raakte. De daaropvolgende penalty werd door Eduardo zelf omgezet en zo kwam Arsenal op 1-0.

De spelers van Celtic Glasgow waren na afloop woest. Massimo Donati pleitte zelfs voor het schorsen van de spits. "Als de televisiebeelden duidelijk wijzen op een schwalbe, dan moet de UEFA in actie schieten", aldus de ontgoochelde Italiaan.

"Het was in de verste verte geen strafschop en dat hebben alle spelers van Celtic hem duidelijk gemaakt. Hij zou voor twee partijen geschorst moeten worden. Boruc heeft hem niet eens geraakt toen hij viel. Soms zijn mensen niet eerlijk. Eduardo heeft ook niets gezegd tegen ons. In het verleden zijn er al eens mensen voor schwalbes geschorst en ik denk dat hij nu ook in de problemen zit", besluit Donati.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties