Bayern ontvangt kampioen uit Wolfsburg

Bayern ontvangt kampioen uit Wolfsburg
Foto: © SC

Heel wat ogen in Duitsland zijn zaterdag gericht op Bayern München - Wolfsburg, de grote titelfavoriet versus de kampioen van vorig seizoen. Daarom maakten we voor deze topaffiche ook een aparte voorbeschouwing.

Wolfsburg won nog nooit bij Bayern

Bayern München verloor vorige week op bezoek bij Mainz en zette zo de slechtste openingsreeks uit de clubgeschiedenis neer sinds 1966-1967. De titelfavoriet heeft wel de statistieken mee. Zo slaagde Wolfsburg er nog niet in om te winnen op bezoek bij Bayern. Meer zelfs, van de twaalf keer dat de Wolven op bezoek waren in München, keerden ze elfmaal zonder punten terug.

Toch heeft de Rekordmeister problemen. Vooral in aanvallend opzicht knelt het schoentje bij de titelfavoriet. Sluipschutter Mario Gomez draait niet op volle toeren, Franck Ribéry is nog niet helemaal fit en Miroslav Klose vond de afgelopen vijf maanden de weg naar doel niet in de Bundesliga.

Met Robben en Ribéry?

Franck Ribéry staat ook zaterdag niet in de basis. Dat vertelde trainer Louis Van Gaal. "Ik zal hem tegen Wolfsburg hoogstens als joker gebruiken", aldus de coach. Arjen Robben (foto) wordt wel meteen aan de aftrap verwacht. De vleugelspeler werd eerder deze week weggehaald bij Real Madrid, maar is al speelgerechtigd.

Hoe Van Gaal Ribéry en Robben wil laten spelen in dezelfde ploeg, is nog niet helemaal duidelijk. Allicht laat hij beide spelers op de flank acteren in functie van een diepe spits. "Maar de trainer heeft nu meer tactische mogelijkheden", deed Karl Heinz Rummenigge geheimzinnig.

Wolfsburg zonder Josue

Wolfsburg heeft de eer om de 100e wedstrijd in de Allianz Arena af te werken. Het won dan wel nog nooit op bezoek bij Bayern, maar vorig jaar gaf het de Rekordmeister wel een 5-1-pandoering in de Volkswagen Arena. Na die zege klom Wolfsburg naar de eerste stek. Het bleef daar staan tot het einde van de competitie. De landskampioen heeft amper personeelsproblemen. Trainer Armin Veh moet enkel Josue missen en doet daarom allicht een beroep op Jonathan Santana.

De topper in de Allianz Arena wordt om 18.30u afgetrapt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties