Witsel breekt Wasilewski's been

Anthony Van der Planken

Anderlecht zal Marcin Wasilewski wellicht een hele tijd moeten missen. Gouden Schoen Axel Witsel trapte met een smerige overtreding het ziekenhuis in.

Het waren hallucinante beelden. Na zo'n 25 minuten in de topper tussen Anderlecht en Standard ging Witsel in een duel met Wasilewski vol op het been van de Poolse verdediger staan. Scheidsrechter Nzolo aarzelde niet en stuurde de Gouden Schoen meteen van het veld.

Wasilewski werd daarna nog minutenlang op het veld verzorgd. De spelers van Anderlecht konden hun ogen niet geloven. Mbark Boussoufa barstte ei zo na in tranen uit. Pas minuten later kon het spel hervat worden. Wasilewski werd afgevoerd door de MUG.

Een exacte diagnose is er nog niet, maar dat de Pool zijn been brak staat nu al vast. Paars-wit zal Wasilewski ongetwijfeld maanden moeten missen. Het is nu al uitkijken naar de schorsing die Witsel -niet aan zijn proefstuk toe- wacht.

Niet veel later scoorde Mbokani de 0-1. De aanvaller vond het nodig zijn doelpunt te vieren met een ongepast dansje.

En er is nog meer slecht nieuws voor Anderlecht: ook Jan Polak zal een tijdje out zijn. De middenvelder scheurde zijn ligamenten in een duel met De Camargo.