KVV Zelzate verliest hun eerste wedstrijd.

Hendrik De Vriesere
KVV Zelzate verliest hun eerste wedstrijd.
Foto: © SC

KVV was goed in de wedstrijd maar moest tegen Lando Merendree het onder spit delven het verdik 3-1 verlies. Maar de ploeg zal blijven vechten om puntenwinst in de volgende wedstrijden.



Lando Merendree – KVV  3-1

 

De eerste kans was te noteren in het voordeel van Merendree met een schot van Tom De Wulf(3’), Thijs Wintein ging goed plat. Tom De Wulf(8’) nam een vrijschop en koos voor de kortste hoek maar terug, was Thijs attent. Toen was het de beurt aan KVV, een  actie van Karim Boucheta(8’) kon keeper Frederik Remue niet in verlegenheid brengen. Na een geharrewar, in het strafschopgebied,  waarbij de bal niet kon weggewerkt worden , knalde Tom Ponnet(11’) de 1-0 tegen de netten.

KVV probeerde de wedstrijd in handen te nemen. Kristof Janssens kon Christophe Ost(14’) bereiken, diens schot ging over de doellat. Hakim schakelde zijn opponent uit langs de doellijn en bereikte Joren Hebberecht(19’) die de bal geen snelheid kon meegeven en zodoende kon een verdediger de geboden kans nog afweren op de doellijn. Joachim Hebberecht  moest, Thijs bijspringen maar de bal bleef tergend lang in de fatale zone hangen en toen een speler werd geraakt door Noam Dierickx, wees de arbiter naar de stip, het was Tom De Wulf(24’) die in twee tijden, nadat Thijs redding  bracht, toch de afgeweerde bal in doel deponeerde, 2-0. Een vrijschop na fout op Hakim op de rand van de backlijn werd door Christophe(25’) genomen maar weggekopt door de opgestelde muur. De aansluitingstreffer viel, nadat Mathieu Ost de bal kreeg toegespeeld door Hakim en van ver, de keeper geen schijn van kans gaf, 2-1. Na een voorzet van Joren, kopte Kristof Janssens(38’) de bal in de handen van de keeper. Na een prachtige combinatie tussen de gebroeders Ost kon Joren(40’) bereikt worden, deze zag zijn schot in twee tijden door de keeper afgeblokt worden. Aangezien het aantal gecreëerde kansen,  was de 2-1 ruststand ietwat ontgoochelend, voor KVV.

Na de herneming, kopte Mathieu(50’) net over, op voorzet van Kristof. Het strakke tempo verdween uit de wedstrijd en er vielen minder kansen te noteren. KVV probeerde toch, de bakens te keren naar het einde toe. De tegenstander kwam goed weg,  toen een kopbal van Mathieu(77’) door de keeper met de vuisten net over de goed gevolgde Hakim werd gedropt. Bij een zeldzame tegenstoot van Merendree viel het, te zware verdict  met een tweede doelpunt op naam van Tom Ponnet. Tijdens de laatste vijf minuten werden nog een drietal kansen niet verzilverd. Christophe Ost(85’) schakelde zijn man uit, daaropvolgend schot over de lat. Voorzet Hakim, Sam Soens(87’) mikt naast het doel. Kopbal, Mathieu(88’), net over.

Bij een gesprek na de wedstrijd met, trainer Alexander Jean-Marie van Merendree, betuigde deze heel wat lof over de kwaliteiten en vertoond spel van KVV en gaf ridderlijk toe dat we onterecht puntenloos huiswaarts moesten, maar dat voetbal nu éénmaal, zo in elkaar zit.

Opstelling: Thijs Wintein-Joachim Hebberecht-Niko De Letter(81’ Sam Soens)-Tom De Neve-Noam Diericks(46’Kevin Druwé)-Joren Hebberecht-Ennio Bogaert-Christophe Ost-Kristof Janssens-Mathieu Ost-Hakim Boucheta

   Carl Ingels en Frederik De Vleesschouwer bleven op de bank.

 

Kevin Druwé viel in tijdens de tweede helft na revalidatie

Jonas Parmentier kan de trainingen nog niet bijwonen. Mag geen contact met schouder hebben.

Stephen Cox evenmin, is in behandeling met liesletsel.

Trainer Marc Van Hecke, met rugletsel geplaagd, wordt tijdelijk vervangen door de huidige hulptrainer; Steven Smessaert.

Nico De Paepe, speler bij de beloften neemt op zijn beurt,  voorlopig  Steven zijn taak over als trainer bij de beloften.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties