Witsel wordt tien wedstrijden geschorst

De Nijs Michael
| 72 reacties
Witsel wordt tien wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Axel Witsel kent zijn straf na zijn smerige overtreding op marcin Wasilewski. De Rode Duivel wordt tien wedstrijden geschorst. Witsel kan wel nog in beroep gaan tegen de sanctie van de voetbalbond.

Het bondsparket heeft zonet een definitieve uitspraak gedaan in de zaak-Witsel. De middenvelder van Standard wordt geschorst tot 23 november. Dat wil zeggen dat de Rode Duivels minstens tien competitiewedstrijden en één bekerwedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan. Hij krijgt ook een boete van 2500 euro.

Witsel kan nog in beroep gaan tegen de sanctie, maar het lijkt erop dat de middenvelder dat niet zal doen. "Ik aanvaard de mogelijke sancties. Maar wie me kent, weet dat ik dit niet met opzet heb gedaan", aldus de Standardspeler. "Ik wil mijn medeleven betuigen aan Wasilewski en zijn familie en me snel bij hem persoonlijk gaan verontschuldigen."

Mogelijk moet Witsel ook een sanctie van de UEFA en/of FIFA vrezen. De Belgische voetbalbond heeft het dossier van de international namelijk doorgestuurd naar beide instanties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties