"Taak in het jeugdvoetbal voor Witsel"

Nico Wieme
| 0 reacties
"Taak in  het jeugdvoetbal voor Witsel"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard gaat in beroep tegen de schorsing van Axel Witsel. BASE liet eerder al weten dat het zich niet wou vereenzelvigen met het gedrag van de Standardspelers tijdens de topper in het algemeen en dat van de Gouden Schoen in het bijzonder.

Axel Witsel moet na zijn drieste tackle op het been van Marcin Wasilewski van de Belgische Voetbalbond tot 23 november langs de kant blijven. BASE, de hoofdsponsor van Standard, zou graag hebben dat de club hem ook nog een straf oplegt.

 

“Na de match hebben we meteen een signaal gegeven dat het te ver ging”, beweert BASE-woordvoerder Bart Van de Sompele op Radio 1. “Wij konden ons niet identificeren met het spel van Standard in Anderlecht. We moeten nu afwachten of Standard naar zijn hoofdsponsor wil luisteren, maar er moet zeker iets gebeuren.”

 

Liefst van al zou BASE willen dat de Rouches hun goudhaantje zelf ook nog eens bestraffen. “Wij zullen Standard steunen als de club Axel Witsel een bijkomende straf zou opleggen. We denken bijvoorbeeld aan een taak met jeugdvoetbal. Dat zou bij ons imago passen”, aldus Van de Sompele.

 

“Wij kennen Standard als een enthousiaste club, ook al oogt dat nu misschien anders voor de buitenwereld. We wachten op een reactie, maar we begrijpen dat het woelige tijden zijn voor de club”, zegt de BASE-woordvoerder.

 

Van de Sompele wil niet beweren dat BASE de samenwerking met Standard wil opzeggen, maar eist wel een krachtig signaal van de landskampioen. “We willen dit niet opblazen. Maar Standard moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, eindigt Van de Sompele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties