G7: Oostenrijk klaart de klus, Fransen haperen

T. Coremans
| 1 reacties

In Groep 7 is Frankrijk er in eigen huis niet in geslaagd om de Roemenen op zij te zetten. Oostenrijk schuift dichterbij Les Blues in de stand. Zij klaarden de klus tegen het kleine kneusje in de groep.

Groep 7:    Frankrijk - Roemenië   1-1

Les Blues kregen in het eigen Stade de France de Roemenen op bezoek. Alles of niets bij de Roemeense nationale ploeg. Bij winst in Frankrijk maakten zij nog een waterkans om zich te plaatsen voor het WK 2010. Niet evident in het hol van de leeuw tegen de Franse voetbalsterren.

Aanvankelijk leken de Fransen een lesje voetbal te gaan geven aan hun Roemeense collega’s. Maar onze zuiderburen kregen het knap lastig. Na een sterke eerste helft verzuimde het thuisland, via ondermeer Thierry Henry (foto) en Yoann Gourcuff, te scoren. Doelman Danut Coman speelde een sterke partij in het Roemeense doel.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na amper twee minuten en veertig seconden verlengde William Gallas de bal waarna Henry makkelijk kon binnentikken. Roemenië leek dan toch te gaan buigen. Maar nadat Julien Escudé het leer in eigen doel devieerde na een voorzet van Apostol gingen de Roemeense hoofden weer de hoogte in. Frankrijk bleef de betere ploeg maar het Roemeense blok hield stand. De Franse natie heeft andermaal reden tot mopperen nadat Les Blues twee punten weggooide.

Groep 7:   Oostenrijk – Faeröer Eilanden    3-1

De overduidelijke favoriet Oostenrijk, kraakte op gemakkelijke wijze de kleine Altantische noot, de Faeröer Eilanden. Scheidsrechter Marco Borg had de wedstrijd net op gang gefloten of de netten achter Jakup Mikkelsen trilden al. Stefan Maierhofer knalde de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Oostenrijk liet ondanks zijn dominantie de wedstrijd te vaak aankabbelen. Het dirigeerde het tempo maar voerde deze niet hoog genoeg op. Na de tweede treffer, op het kwartier, was het lang wachten op sterk en collectief voetbal.

Na de pauze kreeg de thuisploeg nog een strafschop toegewezen waardoor het de score verder kon uitdiepen. Marc Janko nam zijn verantwoordelijkheid en legde zijn tweede van de avond in het mandje. Laat in de wedstrijd kon de ingevallen Andreas Olsen nog milderen voor de Faeröer Eilanden. Door deze 3-1 zege blijft Oostenrijk mee concurreren voor de tweede stek in groep 7.