Lierse houdt de drie punten thuis

viki meeuwis
| 60 reacties

Lierse nam het gisteren op de vierde speeldag op tegen promovendus Wetteren.

Lierse kampt nog steeds met een reeks geblesseerden en ook Julien Tournut moest daar aan toegevoegd worden wat zich vooral in de verdediging liet voelen. Lierse begon sterk aan de partij en vooral Nedzipi liet zich positief opmerken. De eerste goede actie kwam van Tim Matthys. Zijn bal ging echter net naast het doel. Een goede pass van Nedzipi gaf Frans de kans om te koppen maar de keeper van Wetteren was alert. Nedzipi lag aan de basis van het eerste doelpunt, zijn voorbereiding gaf Cavens de kans om de bal binnen te werken. Lierse op het kwartier op voorsprong dus. Een fout op Matthys leverde Lierse iets later een strafschop op die door Cavens tegen de netten werd gewerkt. Wetteren bleef de kaart van de verdediging trekken wat Lierse een aantal kansen opleverde. Op het half uur kwam er een mooie combinatie tussen Radzinski en Cavens wat laatstgenoemde een goede kans opleverde maar de bal ging desondanks niet in doel. Iets later kreeg Nedzipi de kans om op doel te trappen maar de bal kwam op de paal terecht. Een doelkans van Radzinski werd door keeper De Vos onschadelijk gemaakt. Jurgen Cavens wist zich geheel vrij te spelen en een hattrick te versieren. Lierse stond op een comfortabele 3-0 voorsprong. Een foutje van Lierse keeper Kujovic had bijna voor een tegendoelpunt gezorgd maar de bal ging net naast. Net voor het einde van de eerste helft wist De Nys dan toch de bal in doel te werken waardoor Wetteren met een tegendoelpunt de rust in ging.

Wetteren begon gretig aan de tweede helft en met twintig minuten gespeeld kon De Smet de bal ei zo na in de kruising werken. De bal ging nipt naast. Een vrije trap van De Munter leverde Wetteren dan toch nog de 3-2 op. Lierse reageerde meteen en Nedzipi kwam heel dicht bij de 4-2. De concentratie leek even weg te vallen bij Lierse want De Munter kreeg wel een heel goede kans en Lierse ontsnapte aan de gelijkmaker dankzij Kujovic. Lierse gaf echter niet op. Radzinski wist Cavens te vinden maar de bal werd net door de verdediging in hoekschop gewerkt. De Canadese Pool kreeg een prachtkans op de 4-2 maar slaagde er niet in om de klus af te maken. De 4-2 viel dan uiteindelijk toch dankzij een penalty die door Cavens werd binnengetrapt. Wetteren kwam nog heel dicht bij de 4-3 maar de bal werd op de paal getrapt. Lierse wist dus de drie punten thuis te houden en staat voorlopig tweede in de stand na Oostende.