Homeless World Cup in Milaan

Philippe Crols
| 0 reacties
Homeless World Cup in Milaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zoals vaak regeert Koning Voetbal ook deze week in Milaan. Deze keer staat noch Internazionale, noch AC Milan centraal, wel de dak-en thuislozen die deelnemen aan de Homeless World Cup.

De Homeless World Cup werd op zes september op gang geschoten en eindigt aanstaande zondag. Bij ons werd het initiatief vorig jaar bekend dankzij de EEN-serie Belgian Homeless Cup. Gilles De Bilde begeleidde toen een aantal dak-en thuislozen en samen vertegenwoordigden ze België op de Homeless World Cup in Australië.

Dit jaar werd het project in België een beetje uitgebreid. Zo namen teams uit verschillende provincies het in een aantal voorrondes tegen elkaar op om uit te maken wie er uiteindelijk naar Milaan mocht afzakken. Na heel wat spannende wedstrijden haalde de ploeg uit Lier het onder leiding van Chris Janssens. Samen met enkele spelers van vorig jaar trokken ze naar Milaan. Ook de ambassadeur van het project, Gilles De Bilde, steunt de nationale selectie ter plaatse.
De Homeless World Cup werd voor het eerst georganiseerd in 2003. Toen was Graz de gaststad en waren er 18 landen van de partij. Vorig jaar telde de organisatie al een veelvoud van dat aantal en werd ook de eerste Homeless World Cup voor vrouwen op poten gezet. 

Uiteraard wil iedereen graag wereldkampioen worden, maar het doel van HWC is vooral om de mensen die deelnemen op het rechte pad te helpen. Zo zou 73% van de spelers na deelname zijn of haar leven duidelijk beteren door bijvoorbeeld drugs of alcohol af te zweren. 

Redenen genoeg dus om door te gaan met dit initiatief. In oktober staat er alvast een homecoming-tornooi op het programma. Dat is tevens het startsein voor een nieuwe campagne met het oog op de Homeless World Cup van volgend seizoen. 

Wij van Voetbalkrant zullen u nog tot zondag zo goed mogelijk proberen te informeren over de Homeless World Cup. Als u helemaal niets wil missen van de avonturen van onze Rode Duivels in Milaan, surft u best naar www.belgianhomelesscup.be. Daar vindt u ook een doorverwijzing naar de facebookpagina.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties