Van Damme mag spelen tegen Sint-Truiden

Mathias Dumarey
| 41 reacties
Van Damme mag spelen tegen Sint-Truiden
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme (foto) mag morgen gewoon mee spelen met Anderlecht tegen Sint-Truiden. De Belgische voetbalbond (KBVB) kan hem niets in de weg leggen.

Jelle Van Damme zou net op tijd fit geraken voor de topper tegen Sint-Truiden morgen op Stayen. De verdediger van Anderlecht trainde gisteren met goed gevolg mee en heeft nu ook een attest van de KBVB op zak dat hij zaterdag gewoon in actie mag komen.

Van Damme was opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje en Armenië maar gaf verstek met een enkelblessure. Dat gebeurde op een nogal onduidelijke manier en ex-interim-bondscoach Francky Vercauteren was daar niet over te spreken. De bond had eerder aangegeven dat het Van Damme met argusogen zou volgen. Een speler die afhaakt voor een nationaal team, mag normaal de vijf daaropvolgende dagen geen enkele andere wedstrijd spelen.

"De technische en medische staf van de nationale ploeg hebben Van Damme vrijgegeven. Er is niets dat ik daar nu nog kan aan doen", aldus CEO Jean-Marie Phillips in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties