Scifo, Van Himst, Gevaert en Henin steunen WK-organisatie

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Scifo, Van Himst, Gevaert en Henin steunen WK-organisatie
Foto: © SC

Paul Van Himst, Enzo Scifo, Justine Henin en Kim Gevaert zijn de Belgische ambassadeurs voor de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK voetbal van 2018 of 2022.

“De grote namen uit de Belgische en Nederlandse sport twijfelden geen moment toen wij hun vroegen ons waar mogelijk een handje te helpen bij het versterken van de kandidatuur", reageerde Harry Been, directeur van het organisatie van het comité. "Dit is een unieke dag voor de sport in België en Nederland."

Voor Nederland zijn Johan Cruiff, Ruud Gullit, zwemmer Pieter van den Hoogenband en voetbalster Daphne Koster de ambassadeurs.

Voetballegende Cruijff heeft er alvast een goed oog in. “De dag dat we dingen samen doen, zijn we heel sterk", aldus Cruijff. “Je hebt er iedereen, maar dan ook echt iedereen, gezamenlijk voor nodig. Alleen kan je niets, je moet het met zijn allen doen."

 
Alle kandidaat-organisatoren moeten voor 14 mei 2010 een bidbook overhandigen aan de FIFA. In het najaar zal de inspectiecommissie alle landen een bezoekje brengen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties