Jacobs gaat Gillet weer rechtsachter maken

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Jacobs gaat Gillet weer rechtsachter maken
Foto: © SC

De kans is groot dat Guillaume Gillet een tijdje zal moeten depanneren op de rechtsachter bij Anderlecht. Hij moet de afwezigheid van de Pool Marcin Wasilewski opvangen, te beginnen vanavond in Moeskroen.

Guillaume Gillet is absoluut geen fan van de rechtsachterpositie, maar trainer Ariël Jacobs is duidelijk dat de Waal zal moeten accepteren dat hij voorlopig op die plaats zal worden uitgespeeld. Anderlecht moet in het defensieve compartiment al Marcin Wasilewski en sinds de partij op Dinamo Zagreb ook Cheikhou Kouyaté missen. Ondrej Mazuch speelt met Tsjechië dezer dagen op het WK voor spelers onder de twintig jaar in Egypte.

“Als ik een speler op een bepaalde positie zet, moet hij dat gewoon aanvaarden. Stel dat ik Mbark Boussoufa in doel zou zetten, terwijl ik drie keepers heb, dan is dat gewoon zo. Het spreekt voor zich dat ik geen kritiek zal leveren op spelers die fouten maken maar niet op hun beste positie worden uitgespeeld, maar Guillaume Gillet is voor zover ik mij nog herinner naar Anderlecht gehaald om te spelen als rechtsachter”, is Jacobs klaar en duidelijk in HLN.

Guillaume Gillet heeft al vaker laten uitschijnen dat hij niet graag rechtsachter is. Bij AA Gent werd hij door Georges Leekens wel op die positie uitgespeeld en brak hij er helemaal door. Bij Anderlecht kwam hij wel op zijn favoriete positie op het middenveld terecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties