Dury: "Afwachten met 'wauw-gevoel' rond Advocaat"

Dury: "Afwachten met 'wauw-gevoel' rond Advocaat"
Foto: © SC

Franky Dury is al bekomen van zijn korte interim-periode als assistent-bondscoach van de Rode Duivels. De coach van Zulte Waregem waarschuwt iedereen wel voor de hype die momenteel heerst omtrent de aanstelling van Dick Advocaat.

“Ik ben ervan overtuigd dat Dick Advocaat dezelfde spelers zal oproepen. Hij heeft ook niet veel keuze, eerlijk gezegd. Ik verwacht dat hij een gesprek zal aangaan met de spelers die bij de nationale ploeg onder hun kunnen presteren”, beweert Dury in SVM.

 

“In feite is het grote verschil tussen Advocaat en Frank Vercauteren dat iedereen weet dat Advocaat voor minstens tweeënhalf jaar aan het roer staat: de spelers die bij de selectie willen blijven, weten nu naar wie ze moeten luisteren”, aldus de Zulte Waregemtrainer.

 

Dury wil dan ook het optimisme rond de komst van de Nederlandse bondscoach temperen. “Ik stel één ding vast: René Vandereycken kreeg al kritiek nog voor er één match gespeeld was, en dan ging het vooral over communicatie. Nu praat Advocaat een uurtje met de pers en overheerst het ‘wauw-gevoel’. Dat is niet correct, laat ons eerst nog wat afwachten”, eindigt Dury.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties