WK U-20-C: Spanning te snijden in groep C

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20-C: Spanning te snijden in groep C
Foto: © SC

Groep C is op het WK voor spelers onder de 20 jaar een poule die nog volledig open ligt. Dat heeft te maken met het verrassende gelijkspel van Duitsland tegen Zuid-Korea en de ruime winst van de Verenigde Staten op Kameroen.

ZUID-KOREA - DUITSLAND 1-1

Duitsland had in de eerste wedstrijd van het toernooi tegen de Verenigde Staten indruk gemaakt, maar van die drive was niet veel meer te merken in de partij tegen de Zuid-Koreanen. De Aziaten gingen fel van start, verdienden ook een doelpunt, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Een kopbal van Park Hee-Seong verdiende beter dan de stuiten op de dwarsligger. Duitsland kreeg weinig mogelijkheden en speelde zwak. Op het halfuur kwam ze er een eerste keer goed uit en meteen was het raak via Richard Sukuta-Pasu. Duitsland werd wel erg gul bediend door het geluk. Zuid-Korea kreeg in de tweede helft alsnog waar het recht op had maar het werd daarbij wel flink geholpen door de Duitse doelman Ron-Robert Zieler die volledig naast de bal greep en bij de bloopers van het toernooi mag worden gezet. Doelpuntenmaker Kim Min-Woo mag echter ook wat pluimen op zijn hoed steken want in de voorbereidende actie kapte hij zich wel knap vrij tussen drie Duitse verdedigers. Beide ploegen kregen nog één goede kans om de drie punten aan huis te houden, maar het bleef bij een billijk gelijkspel.

VERENIGDE STATEN - KAMEROEN 4-1

De Verenigde Staten - met Club Brugge-speler Jared Jeffrey in de ploeg - hebben zich knap herpakt na de zware nederlaag tegen Duitsland. De eerste helft was het aankijken niet waard. De partij brak pas los in de blessuretijd van het eerste bedrijf toen Brian Arguez de VS op voorsprong kon trappen. Kort na de pauze verdubbelde Tony Taylor de score na een goed uitgespeelde counter. Halverwege de tweede helft was de VS helemaal verzekerd van de winst toen een voorzetschot van Dilly Duka achter de Kameroense doelman François Beyokol. Banana Yaya kon voor Kameroen toch nog tegenscoren vanop de stip, maar Brian Ownby legde in de blessuretijd - andermaal met een counter - de 4-1-eindcijfers vast. 

STAND:

1. Duitsland 4
2. Verenigde Staten 3
3. Kameroen 3
4. Zuid-Korea 1

  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties