Wilmots: "Niet lang moeten nadenken"

Nico Wieme
| 3 reacties
Wilmots: "Niet lang moeten nadenken"
Foto: © SC

De Belgische Voetbalbond heeft donderdag Marc Wilmots officieel voorgesteld als assistent van de Rode Duivels. De ex-international toonde zich opgetogen over zijn nieuwe functie en beweerde dat hij daarover niet lang heeft moeten nadenken.

Hoewel de contractbesprekingen tussen Marc Wilmots en de KBVB niet van een leien dakje liepen, moest het voormalige ‘kampfschwein’ naar eigen zeggen niet lang nadenken over het voorstel dat hij kreeg van Dick Advocaat.

 

Zelfde filosofie

“We hebben anderhalf uur samen gezeten en daar hield ik een zeer goed gevoel aan over. Om goed met iemand te kunnen samenwerken met iemand moet ik me met hem kunnen identificeren. Bij Advocaat is dat voor 90 procent het geval. Hij denkt en werkt zoals ik, we houden er dezelfde filosofie op na”, zei Wilmots op de persconferentie.

 

Naast Advocaat

Wilmots ziet zijn functie niet onder die van Advocaat en T2 Bert van Lingen, maar naast beiden. “Er is geen sprake van een zogenaamde T2 of T3. Wij gaan een team vormen en onze ervaringen delen, maar Dick Advocaat is natuurlijk de baas en daar heb ik geen problemen mee. Ik heb veel respect voor mensen die meer bewezen hebben dan ik”, aldus de 40-jarige Waal.

 

Kritiek

Wilmots uitte de voorbije weken meermaals kritiek op de werking van de Belgische bond. “Niemand van de bond heeft me daar de voorbije dagen echt op aangesproken, maar als ik nog kritiek heb, zal ik die intern uiten. Het herstel van de nationale ploeg moet nu voorop staan”, zei Wilmots.

 

Discipline

“We zullen opnieuw een groep moeten vormen met spelers die voor elkaar en voor het land door het vuur willen gaan. De spelers moeten weer trots zijn op het feit dat ze international zijn. Discipline wordt het sleutelwoord: als er geen discipline heerst naast het veld, zal dat ook niet het geval zijn op het veld”, eindigde Wilmots.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties