"Koster brengt beter voetbal, meer rust en sympathie"

Steurbaut Kersten
| 86 reacties
"Koster brengt beter voetbal, meer rust en sympathie"
Foto: © SC

Club Brugge staat na tien speeldagen alleen aan de leiding en verwierf die positie met goed voetbal. Voorzitter Pol Jonckheere blikt tevreden terug op de competitiestart.

“In de eerste plaats wil ik goed voetbal”, zegt Jonckheere in HNB. “Via dat voetbal zullen we er zeker in slagen resultaten te boeken. Met Adrie Koster hebben we een trainer gekozen die past bij de spelers die we hebben. We hebben jonge, technische spelers en ons spel evolueert langzaam naar technisch voetbal over de grond. Dat is precies het systeem dat in Nederland gangbaar is. Zeker bij Ajax.”

Vriendschap en sympathie

Opvallend: Club speelde tegen Anderlecht met negen jongens die ook vorig jaar al in Jan Breydel rondliepen. “De jonge spelersgroep is een jaar ouder en de aanpassingsperiode is voorbij. Maar Koster brengt ander voetbal. Hij haalt meer uit die spelersgroep.”

“Koster schenkt veel aandacht aan het spelsysteem en er is nu duidelijkheid op tactisch vlak. Hij praat ook veel met zijn spelers. Dat straalt af op de groep, die meer ontspannen kan voetballen. Echt, er is veel meer rust rond de ploeg. De vriendschap in de kern is er ook op verbeterd.”

Met Koster wint blauw-zwart ook de harten van de voetballiefhebbers terug. “Ik voel ook dat Club Brugge weer sympathieker wordt bevonden. Onze huidige trainer gebruikt de media niet om zijn doelen te bereiken en houdt zich niet bezig met de scheidsrechter.”

Devroe

In het verleden kreeg sportmanager Luc Devroe de wind van voren. Jonckheere steekt hem nu een pluim op de hoed. “Hij heeft een goed transferbeleid gevoerd. Je kan beter geleidelijk nieuwkomers inpassen dan in een keer een nieuwe ploeg te kopen. In ons transferbeleid hebben we heel gericht aangekocht, waardoor er meer evenwicht in de ploeg is en de bank sterker werd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties