Fellaini haakt toch af, maar mag niet spelen voor Everton

De Nijs Michael
| 18 reacties
Fellaini haakt toch af, maar mag niet spelen voor Everton
Foto: © SC

Marouane Fellaini zal er komende woensdag dan toch niet bij zijn in het laatste WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels. De middenvelder ondergaat een operatie aan de wijsheidstanden. De Evertonspeler mag tevens niet aantreden tegen Wolverhampton.

Marouane Fellaini laat zich volgende week dan toch opereren aan de wijsheidstanden. Eerst was de speler van Everton op een 'njet' van bondscoach Advocaat gestuit, maar de Kleine Generaal bindt uiteindelijk toch in. "Blijkbaar heeft Fellaini's tandarts de komende twee maanden geen plaats meer vrij, daarom mag hij toch gaan", legt de trainer uit.

De operatie is echter niet alleen een streep door de rekening van Dick Advocaat, ook Everton kan volgend weekend geen beroep doen op de Belg. Vijf dagen voor én na een match mag een speler namelijk niet meespelen in clubverband, als hij bij de nationale ploeg heeft afgehaakt wegens medische redenen. De Belgische voetbalbond gaat deze regel vanaf heden strikt toepassen, waardoor Fellaini de match tegen Wolverhampton moet laten schieten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties