Welke landen zijn al zeker van WK?

De Nijs Michael
| 2 reacties
Welke landen zijn al zeker van WK?

Volgende zomer staat het WK in Zuid-Afrika op het programma. Intussen zijn al vijftien landen zeker van deelname aan de hoogmis van het voetbal. Voetbalkrant zet de achttien landen even op een rijtje:

Van de dertien Europese plaatsen op het WK in Zuid-Afrika, zijn er intussen al zeven bezet. De gelukkigen zijn Nederland, Engeland, Spanje, Duitsland, Denemarken, Servië en Italië.

Drie van de zes Afrikaanse plaatsen zijn eveneens ingevuld. Naast gastland Zuid-Afrika zullen ook Ivoorkust en Ghana zich melden op het WK 2010.

In Zuid-Amerika zijn er tot op heden drie teams zeker van deelname aan het WK, het gaat om Brazilië, Paraguay en Chili. In noord- en centraal Amerika en de Caraïben (CONCACAF-zone) is voorlopig enkel Mexico zeker van WK-deelname. 

In Azië zijn de kaarten intussen wel geschud. Australië, Japan, Noord-Korea en Zuid-Korea zullen vertegenwoordigd zijn in Zuid-Afrika. Mogelijk haalt ook Bahrein nog een ticket binnen, maar dan moeten de Aziaten wel voorbij Nieuw-Zeeland raken in een onderlinge barragematch.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties