Groep 8: Italië sluit campagne af met nipte zege

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Groep 8: Italië sluit campagne af met nipte zege
Foto: © SC

Italië heeft zijn WK-kwalificatiecampagne afgesloten met een nipte en late zege tegen Cyprus. Ierland geraakte thuis niet voorbij Montenegro, terwijl Bulgarije Georgië vernederde.

Italië - Cyprus: 3-2
Italië was na het gelijkspel tegen Ierland al zeker van kwalificatie, maar wou zijn kwalificatiecampagne thuis toch in schoonheid afsluiten. Dat bleek echter bijzonder moeilijk. Na een klein kwartier trapte Okkas de Cyprioten immers op voorsprong. Vlak na de pauze maakte Michael er zelfs 0-2 van. Cyprus leek zo op weg naar een stuntzege, tot ene Gilardino zijn duivels ontbond. De spits scoorde in het slotkwartier drie keer en bezorgde zijn land zo op zijn eentje toch nog de overwinning.

Ierland - Montenegro: 0-0
Ierland, de runner-up in de groep, kwam thuis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Montenegro. De Ieren moeten nu via play-offs hun plekje op het WK zien te veroveren.

Bulgarije - Georgië: 6-2
Bulgarije vernederde thuis Georgië met 6-2. Die Bulgaren liepen binnen het halfuur 4-0 uit. Berbatov scoorde twee keer, Petrov en Angelov dikten aan. Dvalishvili scoorde tegen, maar opnieuw Berbatov en Petrov zorgden voor de 6-1 ruststand. In de tweede helft lieten de Bulgaren begaan, waardoor Kobiaschwili vanop de stip nog de 6-2 kon aantekenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties