Lamah scoort voor Le Mans, Lyon en Bordeaux verliezen

Steurbaut Kersten

Rode Duivel Roland Lamah heeft zaterdag gescoord voor Le Mans. Zijn club bleef echter steken op een gelijkspel tegen promovendus Boulogne-Sur-Mer. Landskampioen Bordeaux en Lyon gingen onderuit.

Lamah bleef een uur lang aan de bank gekluisterd, maar viel meteen sterk in. Na vijf minuten loste doelman Valverde het leer, Lamah was er als de kippen bij om de 1-0 tegen de netten te prikken. In de slotfase bezorgde Fabien Robert de bezoekers nog een punt.

Olympique Lyon leed voor eigen volk zijn eerste nederlaag van het seizoen. Jacques Faty en Julien Privat bezorgden Sochaux met een doelpunt voor en één na rust de volle buit. Montpellier profiteerde van de misstap en staat na een 2-1-zege tegen Saint-Etienne met Kevin Mirallas 82 minuten op de bank samen met Lyon aan kop van het klassement.

Ook Bordeaux morste met de punten. De landskampioen miste in de eerste helft een strafschop. Valter Birsa trof na de rust voor Auxerre wel raak vanop de stip. Voor Bordeaux is het al het tweede verlies van het seizoen.

Olympique Marseille kon na twee nederlagen op rij nog eens winnen. Mathieu Valbuena, Brandao en Fabrice Abriel zorgde voor een ruime 0-3-overwinning op het veld van Nancy. (AN)