"Klukowski is een meer dan degelijke flankverdediger"

Nico Wieme
| 15 reacties
"Klukowski is een meer dan degelijke flankverdediger"
Foto: © SC

Frank Raes denkt met weemoed terug aan de glorietijden van de Rode Duivels toen er nog echte flankverdedigers waren. De laatste jaren vind je die niet meer op onze velden, al komt Michael Klukowski toch aardig in de buurt.

In zijn column in HNB doet Frank Raes zijn beklag over het achterwege blijven van de rasechte flankverdedigers, genre Eric Gerets. Niemand staat volgens de VRT-journalist ervoor te springen om een opleiding op de flanken te krijgen. “Geen enkele jonge voetballer wil vanaf zijn eerste baltoets links- of rechtsback worden. Hij gaat voor spits, nummer tien, mid-mid, doelman, of wie weet centrale verdediger”, aldus Raes.

 

Hoewel er volgens de presentator van Extra Time geen echte flankverdedigers meer te bespeuren zijn in België, breekt Raes toch een lans voor Michael Klukowski van Club Brugge. “Hij loopt al acht jaar in België rond, twee jaar bij La Louvière en nu al zes seizoenen bij Club Brugge. Hij speelt altijd, maar je hoort hem nooit.”

 

“Bij interviews op televisie of radio wordt hij steevast overgeslagen, in de kranten lezen we nooit wat over Klukowski. Die tackelt, draaft in stilte de flank af, trapt voorzetten en wordt nooit in discotheken gesignaleerd. Een grijze muis, kortom, maar een meer dan degelijke flankverdediger”, vindt Raes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties