Dedecker: "Minister Muyters kent niets van sport"

Nico Wieme
| 5 reacties
Dedecker: "Minister Muyters kent niets van sport"
Foto: © SC

Jean-Marie Dedecker is niet mals voor minister van Sport Philippe Muyters. Het sportbeleid in Vlaanderen stelt niets voor.

"Het sportbeleid in Vlaanderen ligt momenteel op apengapen", beweert Jean-Marie Dedecker op ActuaTV. "Minister van Sport Philippe Muyters doet niets voor de topsport. Hij doet wat er vroeger al gebeurde: hij schuift al zijn verantwoordelijkheden door naar BLOSO. Alles wat zijn voorganger Bert Anciaux heeft opgebouwd - wat ook niet schitterend was - zoals de topsportmanager, zal weer afgevoerd worden."

Verantwoordelijkheden terug naar BLOSO
"Er is terug geen sportbeleid meer. Het enige wat ik Muyters al heb horen zeggen is dat hij zijn kinderen begeleidt naar het voetbal. Voor de rest kent hij er waarschijnlijk geen bal van. Juist omdat hij er niets van kent, stuurt hij alle verantwoordelijkheden terug naar BLOSO", aldus een kritische Dedecker.

"Ik heb geen heimwee naar het beleid van Anciaux, maar we moeten wel erkennen dat hij veel geld gestopt heeft in de topsport. Momenteel is er opnieuw een zeer groot vacuüm. Er moet ergens een lijn getrokken worden. Jacques Rogge (voorzitter IOC, red.) wil in 2016 acht tot tien medailles voor België op de Olympische Spelen. Ik hoop dat Justine Henin en Kim Clijsters dan nog fit zijn, want anders moeten we ze oprapen met de ellebogen", aldus de politicus.

De rol van Jacques Rogge
Kan Rogge vanuit zijn functie niets doen aan het sportbeleid in ons land? "Hij zou dat kunnen, maar Rogge is een grote Belgicist. En dat is de klok terugdraaien. De sport in België is geregionaliseerd. Je hebt Vlaanderen en Wallonië. De rest is voorbij. Rogge is nochtans de beste diplomaat die ons land ooit gehad heeft, maar ik verwijt hem dat hij na zijn vertrek naar het IOC bij ons alles heeft laten betijen", vindt Dedecker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties