Bondstop bijzonder scherp voor Standard

De Nijs Michael
| 31 reacties
Bondstop bijzonder scherp voor Standard
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard vroeg gisteren om de wedstrijd tegen Moeskroen uit te stellen. Rood-wit mailde daarvoor naar de Pro League, de kalendercommissie en de voetbalbond, maar vond geen gehoor. Vandaag reageert de bondstop uiterst scherp op de vraag van Standard.

"Waarom zouden wij de match moeten afgelasten? Standard moet op alles voorbereid zijn", aldus bondstopman Jean-Marie Philips in GvA. "Als het voor de aftrap sneeuwt, kan je toch ook niet zeggen: annuleer de match want gisteren wisten we niet dat het ging sneeuwen? Mij maak je ook niet wijs dat je de nacht voor de match nog alles als ploeg moet voorbereiden."

"Om 14.00 uur hebben wij van Standard het verzoek gekregen om de match uit te stellen", deelt ook Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Profliga, mee. "Daarna heb ik zelf naar Moeskroen gebeld met de woorden: 'Jullie kunnen doen wat jullie willen - in beroep gaan of niet - maar voor 17.00 uur wil ik weten wat.' Een uur later was de uitkomst bekend."
 
"Standard kan dan wel boos zijn, de match staat vastgeprikt en moet dus gespeeld worden. Doordat Moeskroen in beroep gaat, wordt de intrekking van de licentie geschorst en is er dus geen reden om de match te annuleren", is Sneyers duidelijk. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties