Sonck: "Club is mijn eerste keuze"

Nico Wieme
| 31 reacties
Sonck: "Club is mijn eerste keuze"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wesley Sonck maakte na drie weken inactiviteit zijn wederoptreden bij Club Brugge. De spits was blij met de korte invalbeurt. Op de zege van Club tegen STVV valt niets af te dingen en binnenkort onderhandelt Sonck met het bestuur over een nieuw contract.

Wesley, had je niet gehoopt om te mogen starten tegen Sint-Truiden?

Sonck: “Voor de wedstrijd was ik al heel blij dat ik bij de selectie zat. Dat ik ook nog eens mocht invallen, deed deugd. Een blessure oplopen kan gebeuren. Dan moet je keihard werken om terug te keren. Uiteindelijk ben ik maar drie weken out geweest. De eerste week kon ik niets doen, nadien heb ik met Lieven Maesschalk gerevalideerd.”

 

Hoe staat het intussen met je conditie?

Sonck: “Ik ben weinig conditie kwijt. Al bij al is het moeilijker om zoals tegen STVV vijftien minuten in te vallen dan aan de match te mogen beginnen. Dan kan je zien hoelang je het kan uithouden. Hoever ik sta, zal de komende weken wel duidelijk worden.”

 

Wat vond je van de wedstrijd tegen de Kanaries?

Sonck: “Ik ben vooral blij met de winst. Sint-Truiden pakte het wel heel verdedigend aan, maar goed, het is hun recht om hier zo te komen voetballen. Dat is blijkbaar inherent aan het moderne voetbal. Bovendien hebben ze met Simon Mignolet een heel betrouwbaar sluitstuk.”

 

Hoe zit het nu met je contractverlenging?

Sonck: “De bedoeling is om binnenkort met het bestuur te gaan samenzitten. In principe mag ik vanaf Nieuwjaar met om het even welke ploeg onderhandelen. Ik voel me echter goed bij Club. Daarom vind ik het logisch dat ik eerst luister naar het voorstel dat blauw-zwart mij doet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties