Spaanse ploegen overwegen staking

Nico Wieme
| 3 reacties
Spaanse ploegen overwegen staking
Foto: © SC

De Spaanse overheid heeft het beruchte Beckham-arrest opgeheven. Deze maatregel leidt tot heel wat ongenoegen bij de Spaanse clubs die nu met een staking dreigen.

In 2004 voerde Spanje het zogenaamde Beckham-arrest in. Dat betekende dat buitenlandse spelers die meer dan 600.000 euro verdienden in plaats van de gangbare 43 procent slechts 24 procent belastingen moesten betalen. Daardoor was de Primera Division heel aantrekkelijk voor buitenlanders.

 

De Spaanse overheid heeft nu aangekondigd dat deze regel zal afgschaft worden en dat ook buitenlandse spelers in de toekomst 43 procent belastingen moeten betalen. Deze nieuwe maatregel geldt voor contracten die na 1 januari 2010 afgesloten worden.

 

Het opheffen van dit Beckham-arrest zorgt nu voor heel wat protest bij de LFP (Liga Nacional de Futbol Profesional). Vrijdag houdt de LFP een buitengewone algemene vergadering waarop zal voorgesteld worden om gedurende één speeldag de Spaanse competitie lam te leggen. Diverse clubs lieten al weten akkoord te gaan met deze staking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties