Italiaanse bond beslist voor WK over Lippi

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Italiaanse bond beslist voor WK over Lippi
Foto: © SC

Marcello Lippi (foto) weet nog niet zeker of hij na het WK zal mogen aanblijven als bondscoach van Italië. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) wil zo lang niet wachten.

Marcello Lippi ziet zijn contract als Italiaans bondscoach aflopen na het WK voetbal. De Italiaanse bond wil echter nog voor de start van het WK een beslissing nemen of Lippi mag aanblijven dan wel dat er een nieuwe bondscoach aangesteld zal worden met het oog op het EK in 2012.

"Het spreekt voor zich dat de resultaten doorslaggevend zijn. Maar we kunnen niet na afloop van het WK nog gaan beslissen over de bondscoach. Daarom zullen we nog voor de start van het toernooi duidelijkheid brengen", aldus Giancarlo Abete, de Italiaanse bondspreses, na de met 1-0-gewonnen oefenpartij tegen Zweden.

Abete wil zo de situatie van twee jaar geleden vermijden. In de aanloop van het EK in Zwitserland en Oostenrijk speculeerden de media constant over het al dan niet aanblijven van toenmalig bondscoach Roberto Donadoni. Lippi heeft momenteel een aanbieding op zak om technisch directeur van Juventus Turijn te worden. De grootste kanshebber om Lippi op te volgen, zou Fiorentina-coach Cesare Prandelli zijn. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties