Utaka effent de weg voor Odense BK

viki meeuwis

In de Deense SAS-Ligaen werd afgelopen weekend de zestiende speeldag afgewekt.

FC Midtjylland mocht zaterdag aan de bak tegen Esbjerg. Laatstgenoemde wordt genoemd als een mogelijke titelkandidaat en daar FC Midtjylland slechts op de vierde laatste plaats staat, werd algemeen verwacht dat Esbjerg een niet al te moeilijke wedstrijd te wachten stond. In de 38e minuut kon Kristjan Ipsa de score openen na een hoekschop van Danny Olsen. Na de rust was het Jonas Borring die de 2-0 wist te maken. In de toegevoegde tijd zette Mikkel Thygesen de eindstand vast op 3-0. Geen al te beste zaak voor Esbjerg dat op 31 punten blijft hangen en moest hopen dat ook FC Kopenhagen en OB punten zouden laten liggen.

HB Køge kreeg FC Nordsjælland over de vloer. Promovendus Køge is een maatje te licht voor de Deense eerste klasse en dat was ook zaterdag het geval. Op het half uur kon Rawez Lawan de bal in doel werken en zo FCN op voorsprong brengen. In de slotfase kon Christoffersen tegenprikken maar in de toegevoegde tijd zette Lawan de puntjes op de i.

Zondag wist FC Kopenhagen zoals verwacht winnen van rode lantaarn Randers FC. Ailton wist twee keer te scoren en dat was voldoende om FCK op de tweede plaats te brengen. Randers blijft laatste met amper vier punten uit zestien matchen.

Silkeborg ging in eigen huis onderuit tegen SønderjyskE. Het verloor met 1-2. Rajko Lekic wist de thuisploeg iets na het half uur op voorsprong te brengen maar doelpunten van Sidorenkov en Fabricius in de tweede helft leverden SønderjyskE de drie punten op. Een goede zaak voor SønderjyskE dat nu achttien punten heeft en stilaan uit de gevarenzone weg geraakt.

De wedstrijd van het weekend was echter de topper tussen Brøndby en OB. OB stond eerst met 32 punten, Brøndby had er 27. Als het mee in de titelstrijd wou blijven moest Brøndby in eigen huis winnen van OB. Peter Utaka kon als eerste scoren, in de twintigste minuut. De thuisploeg was dus op achtervolgen aangewezen. Net voor de rust begin Gislason een fout waardoor OB een penalty toegewezen kreeg. Die werd door Chris Sørensen netjes in doel gewerkt.

Na de rust kwam de thuisploeg agressiever voor de dag en kon af en toe voor dreiging zorgen. Halverwege de tweede helft kreeg Morten “Duncan” Rasmussen een goede kans. Hij kon de bal na een duel in doel koppen en bracht zo de stand op 1-2. Brøndby bleef aandringen, hard werkend voor de gelijkmaker. In de toegevoegde tijd was het echter Johan Absalonsen die de 1-3 eindstand in het voordeel van OB kon vastleggen.

Maandag speelde Aalborg thuis tegen AGF, die partij eindigde in een doelpuntenloos gelijkspel.