Van Wijk vindt nieuwe competitieformule 'bullshit'

Mathias Dumarey
| 61 reacties
Van Wijk vindt nieuwe competitieformule 'bullshit'
Foto: © SC

Dennis Van Wijk (foto), de trainer van SV Roeselare, is van mening dat de nieuwe formule van de competitie 'bullshit' is. Hij wil dat de regeling aangepast wordt door de Belgische voetbalbond (KBVB).

Door de wijziging van de competitieformule spelen alle teams play-offs behalve de allerlaatste in de stand. "Voor de club die rechtstreeks zakt, ziet het er eigenlijk erg onheilspellend uit. Midden maart zou het seizoen er dan al opzitten", aldus Dennis Van Wijk in HBvL. Roeselare staat momenteel op de laatste plaats in het klassement en men beseft op Schiervelde dat de kans verre van onbestaande is dat dit na dertig speeldagen nog zo zal zijn.

"Die club zal het vier maanden moeten stellen zonder wedstrijden met inzet. De inkomsten zijn nihil, maar ondertussen moet je wel die maanden lonen, pensioengelden en andere zaken betalen. Dat houdt geen enkele club vol. Wie straks degradeert, is virtueel failliet", gaat Van Wijk verder.

"Het begint al in de winterstop. Vorig jaar kon Roeselare zich via de eindronde alsnog handhaven omdat we in het tussenseizoen zeer creatief zijn geweest met versterkingen. Dat zullen we nu ook moeten proberen, alleen zijn er na 1 januari nog maar negen wedstrijden in de reguliere competitie. Dat is te weinig tijd om te klimmen in het klassement." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties