Crujff maakt opening voor 2018

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Crujff maakt opening voor 2018
Foto: © SC

Johan Cruijff lijkt dan toch bereid de Belgisch-Nederlandse WK-kandidatuur actief te steunen. Het Nederlandse voetbalmonument werd overtuigd door de charme waarmee bid-ambassadeur Ruud Gullit de afgelopen dagen de aandacht trok.

Cruijff stond tot nog toe steeds weigerachtig tegenover een prominente rol in de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor de WK's van 2018 en 2022. De voormalige topvoetballer voelde te weinig politieke steun. Nu lijkt Cruijff bij te draaien.

"De organisatie van een WK kan een geweldige impuls aan ons voetbal geven", weet Cruijff. "Als ik dan hoor en zie hoe Ruud Gullit zich de afgelopen week in Zuid-Afrika als ambassadeur van het Nederlands-Belgische bid heeft gemanifesteerd, dan vind ik dat we hem een leidende rol in de campagne moeten geven."

Gullit trok inderdaad opvallend veel aandacht naar zich toe bij de persvoorstelling van de Belgisch-Nederlandse kandidatuur in Zuid-Afrika. De Amsterdammer charmeerde de internationale pers en was zo van onschatbare waarde voor de WK-kandidatuur. In Nederland werd dan ook gepleit om Gullit meteen leider van het bidcomité te maken.

"Ik geef eerlijk toe, dat ik dan meteen een veel beter gevoel bij onze kandidatuur zou krijgen. Op dit moment steun ik het bid wel, maar met een bepaalde reserve. Wat dat betreft heb ik in het verleden mijn lessen geleerd. Maar met iemand als Gullit, wil ik samen met Guus Hiddink, Marco Van Basten en andere sporttoppers wel proberen een sterk front te vormen. En hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik tot de conclusie kom dat het eigenlijk de enige manier is om straks succes te kunnen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties