Vandaag start WK voor clubs in VAE

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vandaag start WK voor clubs in VAE
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag start in de Verenigde Arabische Emiraten het FIFA WK voor clubteams. In de eerste ronde neemt gastploeg Al Ahli het op tegen Auckland City.

Vanavond om 17u start het WK voor clubs, dat wordt gespeeld in Dubai, één van de Verenigde Arabische Emiraten. Op dit WK nemen de beste clubs van de verschillende continenten het tegen elkaar op. Al Ahli opent als thuisclub het WK tegen de Oceanische kampioen Auckland City. Vermits Australië officieel onder de Aziatische voetbalvlag valt, zwaaien de Nieuw-Zeelandse teams de plak in die regio van de wereld.

De winnaar van het duel speelt in de kwartfinales tegen het Mexicaanse Atlante, de winnaar van de Champions League van Midden- en Noord-Amerika. De andere kwartfinale gaat tussen de Afrikaanse kampioen TP Mazembe uit Congo en de Aziatische kampioen Pohang Steelers. De winnaars van deze twee partijen treffen in de halve finales het Barcelona van Guardiola en Estudiantes La Plata, uit Argentinië.

Estudiantes La Plata is de winnaar van de Copa Libertadores en het team van Juan Véron, ex-speler van Lazio en Manchester United. Barcelona hoopt voor de eerste keer het WK voor clubs op zijn naam te schrijven. Maar ook het Afrikaanse Mazembe is ambitieus. Bij Mazembe speelt Trésor Mputu, die al meermaals in de belangstelling stond van Standard Luik.


Schema:

voorronde: Al Ahli (VAE) - Auckland City (NZE)
kwartfinale 1: winnaar voorronde - Atlante (MEX)
kwartfinale 2: Mazembe (CON) - Pohang Steelers (ZKO)
halve finale: Barcelona (SPA) - winnaar kwartfinale 1
halve finale: Estudiantes La Plata (ARG) - winnaar kwartfinale 2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties