"Ruiz is heel belangrijk voor Westerlo"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
"Ruiz is heel belangrijk voor Westerlo"
Foto: © SC

Jaime Ruiz vierde zaterdag na maandenlang blessureleed zijn comeback bij Westerlo. De Colombiaanse zorgde voor een opvallende invalbeurt.

Ruiz kwam net voor rust de geblesseerde Oleksander Iakovenko vervangen. Na 17 seconden keek hij al tegen een geel karton aan. In de tweede helft gaf hij de assist voor de 0-1.

“Een impulsieve reactie”, verklaart Ruiz de gele kaart in de kranten. De topschutter van vorig seizoen was ook dicht bij een doelpunt. “Ik gleed weg, waardoor ik niet meer bij de bal kon. Op dit veld viel eigenlijk niet te voetballen. Maar hopelijk heb ik de trainer getoond dat ik er klaar voor ben en start ik woensdag in de beker in de basis.”

De ploegmaats van Ruiz zijn alvast overtuigd van zijn meerwaarde. “Je ziet meteen dat hij belangrijk is voor Westerlo”, verklaart Wouter Corstjes. “Hij zoekt de diepte en dan kan je op de counter speculeren. Dat hij nog niet scoort kan je hem niet verwijten. Hij komt van ver.”

“Je ziet de verdedigers van de tegenpartij meteen ook anders spelen”, voegt Gunther Vanaudenaerde er aan toe. “Hij kan in een één op één ook het verschil maken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties