Worden ook matchen Essevee en Charleroi uitgesteld?

De Nijs Michael
| 6 reacties
Worden ook matchen Essevee en Charleroi uitgesteld?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen AA Gent en Germinal Beerschot zal door het winterweer niet doorgaan vanavond, mogelijk komen beide teams woensdag wel in actie. De vraag is echter of ook de andere partijen plaats kunnen vinden op woensdagavond.

Groot vraagteken achter Essevee-Cercle

Vooral bij Zulte Waregem -dat Cercle Brugge moet ontvangen- was de situatie gisteren nog problematisch. Er lag zo'n 15 centimeter sneeuw op het hoofdveld. De sneeuw mag bovendien ten vroegste 24u voor de wedstrijd geruimd worden, want anders gaat er zich een ijslaag op het veld vormen.

"Het wordt heel moeilijk om onze bekermatch van woensdag tegen Cercle te kunnen spelen", geeft algemeen manager Vincent Mannaert toe in GvA. "We hebben wel vrijwilligers die willen bijspringen, maar inmiddels is de sneeuwmassa toch wel omvangrijk geworden. Het gaat hier om 1000 kubiek sneeuw. Daar is materiaal voor nodig om zoiets te ruimen en de stad - die eigenaar is van het stadion en voor het onderhoud instaat - kan ons gezien de vakantieperiode en de korte tijdspanne geen garanties bieden dat de klus kan worden geklaard."

Stade du Pays de Charleroi mogelijk niet sneeuwvrij

Ook in Charleroi kan men niet garanderen dat de bekerpartij doorgaat. De Karolo's moeten het normaal opnemen tegen KV Mechelen, maar de Manenblussers kregen gisteren al de melding dat de mogelijkheid bestaat dat de partij uitgesteld wordt. Gisterenmorgen lag er tien centimeter sneeuw op de grasmat en daar viel in de loop van de dag en nacht nog sneeuw bij.

Overige wedstrijden gaan wellicht door

Anderlecht-Dender, Standard-Kortrijk en Westerlo-Bergen gaan normaal gezien wel door. Enkel achter Club Brugge-Lokeren staat er nog een klein vraagteken, maar wellicht krijgt ook blauw-zwart zijn veld speelklaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties