Messi: "Ik blijf leren"

Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Messi: "Ik blijf leren"
Foto: © SC

Het was wel het jaartje voor Lionel Messi. De Argentijnse middenvelder veroverder met FC Barcelona het Europese voetballandschap. Toch zegt Messi zelf dat hij nog heel wat kan bijleren.

Lionel Messi won ondermeer de Gouden Bal en kreeg van de Fifa de prijs van beste voetballer. Toch heeft Messi zelf geen verklaring waaarom hij juist al die prestigieuze prijzen in ontvangst mag nemen. "Iedere speler van Barcelona heeft recht op die prijzen. Spelers als Xavi en Iniesta stonden er heel het jaar", aldus de Argentijn.

Messi zegt dat het zeer belangrijk is voor een speler om zich te blijven ontwikkelen, de wil om te verbeteren moet steeds aanwezig zijn. "Ik heb veel geleerd van mijn ploegmaats en van de trainer", aldus Messi tegen tribalfootball.com.

In het interview maakt hij de vergelijking tussen Barcelona en Argentinië. Volgens de kleine dribbelkont is er een dag en nacht verschil tussen beide teams. "Bij Barcelona spelen we een voetbal dat nog maar zelden gezien is. Onze groep speelt al lang samen en hangt goed aan elkaar. Bij Argentinië is het nog zoeken naar de juiste looplijnen. "

Hij wil zich verder niet vergelijken met Diego Maradona. "Ik ben blij dat de vergelijking soms gemaakt wordt, maar is maar één Diego. Er gaat nooit nog iemand zijn zoals hem. Ik hoop mij verder te ontwikkelen, maar ik denk niet aan de vergelijking."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties