Kesler: "Minstens 50 procent kans om WK binnen te halen"

Nico Wieme
| 3 reacties
Kesler: "Minstens 50 procent kans om WK binnen te halen"
Foto: © SC

België en Nederland hebben een gezamenlijke kandidatuur ingediend om het WK in 2018 of 2022 binnen te halen. Volgens Henk Kesler geen onoverkomelijke opdracht. De KNVB-directeur schat onze kansen op minstens 50 procent.

Henk Kesler stopt in 2010 als directeur betaald voetbal in Nederland. Toch zegt hij de voetbalwereld geen vaarwel. “Ik ga me straks onder meer bezighouden met de WK-bid van Nederland en België voor 2018 en 2022”, zegt Kesler aan VI.

 

Hoewel Guus Hiddink en Johan Cruijff niet expliciet hun steun aan de Belgisch-Nederlandse kandidatuur uitspraken, geeft Kesler beiden niet op. “Ik spreek Guus nog over de kansen in Korea. Daar zit ook een stem. Ik heb een uitstekende verhouding met Guus. Hij heeft niet gezegd: 'Jongens bekijk het maar'.”

 

“Cruijff heeft in zijn column een opening gegeven. Van wezenlijk belang is ook dat het koningshuis erachter gaat staan. Willem-Alexander en Maxima hebben we echt nodig. Het Belgische, Spaanse en Engelse koningshuis staan er allemaal achter. En in Rusland Poetin en Medvedev. We zijn ermee bezig. Ik schat onze WK-kansen op zeker vijftig procent”, aldus nog Kesler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties