Club-voorzitter was weer te gast bij Cercle

Mathias Dumarey
| 28 reacties
Club-voorzitter was weer te gast bij Cercle
Foto: © SC

Opmerkelijke gast maandagavond op de nieuwjaarsreceptie van Cercle Brugge was niemand minder dan Pol Jonckheere (foto), de voorzitter van de blauwzwarte buren. Hiermee is duidelijk dat het water tussen beide ploegen minder diep is dan vroeger.

Pol Jonckheere was in april ook al eens te gast bij Cercle Brugge toen de nieuwe gebouwen werden ingehuldigd. Nu was hij er dus ook op de Nieuwjaarsreceptie. Dat Cercle Brugge de frontman van de buren uitnodigt, wil wellicht zeggen dat er een steeds betere verstandhouding is tussen beide ploegen.

"Het is belangrijk dat er een optimale verstandhouding is. Zeker omdat we een stadion delen en dat we dit in de toekomst wellicht ook zullen moeten doen. Mijn voorganger Michel D'Hooghe leverde het in het verleden ook al inspanningen om de banden met de buren aan te halen. Ik probeer enkel zijn visie voort te zetten. Even was er wat spanning onstaan toen we met de plannen van ons eigen stadion op de proppen kwamen. Ik begrijp dat het moeilijk was voor hen", aldus Pol Jonckheere in HNB.

Geruchten dat Club Brugge graag een fusie met Cercle zou willen, worden door Jonckheere wel meteen naar de prullenbak verwezen. "Dat is momenteel zeker niet aan de orde. Beide ploegen moet hun eigenheid bewaren en we zien wel wat de toekomst brengt. We moeten met open vizier naar die toekomst kijken en vooraf geen deuren sluiten." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties