Interview Guillaume François : "Zoveel mogelijk spelen"

Hannes De Meyer
| 21 reacties
Guillaume François : "Zoveel mogelijk spelen"
Foto: © SC

Vanochtend verzamelden de troepen van trainer Jos Daerden zich terug voor de eerste keer na een korte winterstop. Nieuwkomer Guillaume François was ook van de partij. Voetbalkrant trotseerde het barre weer en peilde naar zijn eerste reactie.

Wat is de eerste indruk van je nieuwe ploeg?

 

“Het is een goede ploeg, waar een goede ambiance heerst. Dit heb ik bij Moeskroen de laatste maanden toch wel gemist. Op het einde waren er enkel maar problemen. Ik ben hier direct door de andere spelers goed opgevangen, wat als nieuwe en jonge speler natuurlijk heel belangrijk is.”

 

Waarom heb je voor Germinal Beerschot gekozen?

 

“Na het failliet van Moeskroen wilde ik zeker nog in België blijven verder spelen. Ik ben nog maar negentien jaar. Ik volg bovendien nog avondschool boekhouden en ik wil dit zeker afmaken. Er waren verschillende Belgische clubs geïnteresseerd. Ook het Franse Tours wou me hebben. Toen Germinal Beerschot interesse toonde, was mijn keuze snel gemaakt. De club maakte het meeste indruk op mij en de trainer heeft me kunnen overtuigen.”

 

Wat zijn jouw sterke punten?

 

“Vooral mijn snelheid, techniek en explosiviteit kan ik vooraan goed gebruiken. Door mijn niet zo grote gestalte moet ik nog aan mijn duelkracht werken. Ook tactisch kan ik nog bijleren, net zoals het efficiënt afwerken van kansen.”

 

Wat zijn je verwachtingen bij je nieuwe club?

 

“Ik wil zo veel mogelijk spelen.  Er is wel geen druk. Ik heb een contract voor 3,5 jaar ondertekend.  Ik heb dus de tijd om rustig te groeien en om me te integreren in de groep. De trainer heeft me geen basisplaats kunnen beloven, wat logisch is. Ik moet mijzelf bewijzen op training en zal daar dan ook alles aan doen. Als ik blijf werken, zullen de kansen zich wel vanzelf aanbieden.”  


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties