Lukaku: "Ik heb eigenlijk nog niets bewezen"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Lukaku: "Ik heb eigenlijk nog niets bewezen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is een van de topfavorieten voor de Gouden Schoen woensdag. De 16-jarige Anderlecht-aanvaller vindt zich echter nog te jong voor de trofee. Ook een verhuis naar een topclub in het buitenland is voor de 16-jarige Lukaku nog niet aan de orde.

“Het is te vroeg”, zegt Lukaku in HLN. “Om een Gouden Schoen te winnen, moet ik nog beter doen. In de toppers heb ik nog niet veel bewezen. Ik wil de Gouden Schoen winnen als een echte topper, en niet als een belofte.”

Druk

“Ik heb eigenlijk ook nog niets bewezen. Zestien competitiematchen en zes Europees, dat is niks. Als ik een héél jaar goed zou presteren, dan zou ik die Gouden Schoen willen winnen. Voor mij verdient Boussoufa de Gouden Schoen. Ik zou meer content zijn als hij hem wint, dan als ik hem zou winnen.”

Lukaku vreest ook de hoge druk. “Iedereen weet dat jij de winnaar bent, ook in het buitenland. Kijk naar Witsel. Iedereen keek naar hem en dan komt die fout. Wat hij meemaakte, wil ik niet meemaaken. Ik zit in een positieve spiraal en die wil ik behouden. Als ik nu iets doms zou doen, dan kan die spiraal afgebroken worden. Dan kan het fout lopen. En dat wil ik niet. Ik ben ook nog maar een kind. Hou daar rekening mee.”

Ontwikkelen

Europese topclubs staan in een rij met zakken vol geld voor Lukaku. Hij bezwijkt niet. “Ik wil nog een hele tijd bij Anderlecht blijven, want hier kan ik spelen en me goed ontwikkelen. Bij Manchester United zou ik toch alleen maar op de bank zitten. Dan ga je niet vooruit. Hier kan ik ervaring opdoen om aan de top te komen. Als ik me blijf ontwikkelen, kan ik op mijn 20ste de stap zetten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties