Vandenborre in extremis door in FA Cup

Wouter Laeremans

Portsmouth heeft de rematch tegen Coventry City gewonnen met 1-2. Aaron Mokoena verloste zijn ploeg door in de allerlaatste seconde van de verlengingen het winnende doelpunt tegen de touwen te koppen.

Leon Best opende de score na 22 minuten. De bezoekers kregen een verre uitrap van doelman Westwood niet weg. De bal belandde bij Best, die goed wegdraaide van twee verdedigers en de 1-0 onhoudbaar in de verste hoek liet verdwijnen.

Vandenborre speelde nog eens een hele wedstrijd en deed het niet onaardig. De verdediger voorkwam na 55 minuten de 2-0. Best kapte goed zijn man uit en legde af naar de inlopende Morrison. De Rode Duivel stopte de Ier af met een goede tackle.

Coventry leek te gaan winnen, maar in de laatste minuut verschalkte Steven Wright nog zijn eigen doelman met een kopbal net onder de lat. In de verlengingen had het lange tijd uitzicht op penalty’s maar ex-Genk en Germinal Beerschotspeler Aaron Mokoena hield Pompey in de FA Cup.

Tweedeklasser Derby County hield Millwall af na penalty’s. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0. In de verlengingen bracht Steve Morison de bezoekers op voorsprong, maar zes minuten later maakte de jonge Steve Davies gelijk voor de Rams. Derby was beter in de strafschoppenserie: 5-3.

Birmingham City kon tweedeklasser Nottingham Forest afhouden. De Schot Barry Ferguson legde na 62 minuten de 1-0 eindstand vast.

Sheffield United schakelde Queens Park Rangers uit met 2-3. In de rematch kwamen de bezoekers 0-3 voor via Williamson, Ward en Evans. De Hongaar Buzsaky scoorde nog tegen op penalty, maar de aansluitingstreffer van Stewart twee minuten voor tijd kwam te laat.

Bristol City en Cardiff City speelden 1-1 gelijk. Michael Chopra bracht de bezoekers een kwartier voor tijd op voorsprong, maar in de laatste minuut kon de ingevallen Welshman Williams een rematch uit de brand slepen.