Vercauteren: “Beloond voor het harde werk”

Wouter Laeremans
| 4 reacties
 Vercauteren: “Beloond voor het harde werk”
Foto: © SC

Trainer Frank Vercauteren pakte zijn eerste driepunter sinds zijn komst naar Racing Genk. “Ik ben erg tevreden met de prestatie van mijn spelers.”

“Aan de rust stelde ik me toch een paar vragen”, vertelt een opgeluchte Vercauteren. We hadden de wedstrijd in handen en kregen goede kansen om direct resultaat te halen. En dan krijg je net voor rust zo'n lucky goal tegen.”

De ex-bondscoach zag ook dat zijn ploeg beter was en pepte zijn spelers op tijdens de rust. “We voelden dat we beter waren en dat hebben we ook getoond.”

Genk reageerde meteen en zette de scheve situatie recht met twee goals in evenveel minuten. “Dan zie je dat het genoeg is om op een andere manier te gaan voetballen, met meer volwassenheid en meer rust. Er was eigenlijk nog maar één ploeg op het veld. Natuurlijk krijg je dan nog enkele lange ballen en halve kansen die gevaarlijk kunnen zijn. Maar voor de rest was alles onder controle.”

“Deze zege is erg belangrijk, zeker voor de jongens, want ze hebben de afgelopen weken hard gewerkt en nu worden ze ervoor beloond. Volgende week wacht Club Brugge en we mogen niet in slaap vallen.”

“We moeten ook nog wat problemen oplossen, want Anele en Matoukou zijn er nog altijd niet bij. Nu viel ook Tiago uit met een blessure en Daeseleire pakte zijn vijfde gele kaart.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties