Verbist: "Ik blijf bij mijn beslissing"

Manuel Gonzalez
Verbist: "Ik blijf bij mijn beslissing"
Foto: © SC

Scheidsrechter Johan Verbist trok in de topper tussen Standard en Anderlecht rood voor Witsel. Hij blijft ook na de partij bij zijn beslissing.

Een opvallend beeld na de wedstrijd. Boloni en Verbist hadden elkaar vast in een onderonsje. Ze wisselden enkele woorden met elkaar, waarna de Standard-trainer in de catacomben verdween.

Johan Verbist: "Boloni zei me dat het moeilijk is om een wedstrijd zoals die van vandaag te leiden. De rest van het gesprek blijft tussen ons", aldus de scheidsrechter op Belgacom TV.

"Het was een wedstrijd op het randje, je voelde dat er iets in de lucht hing. Ik vond wel dat ik het allemaal goed onder controle had tot die bewuste fase met Witsel. Daarna ging het er allemaal anders aan toe."

Over de fase met Witsel zegt Verbist het volgende: "Ik zie twee spelers voor de bal gaan terwijl die los is. Een speler van Standard komt met gestrekt been vooruit en raakt daarbij de speler van Anderlecht (Juhasz, nvdr), die geblesseerd blijft liggen."

Ook na het bekijken van de beelden blijft Verbist bij zijn standpunt: "Witsel raakt eerst de bal, maar de intentie waarmee hij inkomt gegleden is gewoon te fel. Ik blijf bij mijn beslissing: rood voor Witsel."

"De rest van de match moest ik nog aandachtiger fluiten. Ik geef Marcos op een bepaald moment geel, maar achteraf bekeken verdiende hij misschien ook een zwaardere straf. Maar ik blijf erbij: alle beslissingen die ik genomen heb, waren op dat moment voor mij terecht. En ja, ik ben nog altijd graag scheidsrechter", lachte Verbist nog. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties