Interview Verbauwhede: "Woensdag kende ik pech"

Wouter Laeremans
| 16 reacties
Verbauwhede: "Woensdag kende ik pech"
Foto: © SC

Glenn Verbauwhede keept de pannen van het dak bij KV Kortrijk. Na dit seizoen keert hij normaal gezien terug naar blauw-zwart, maar of hij er blijft weet de Kortrijkzaan nog niet. Voetbalkrant sprak met de doelman.

De afgelopen weken meed Glenn Verbauwhede alle interviews met de pers. Aan zijn prestaties lag het niet, want zowel Kortrijk als de Brugse huurling gooien hoge ogen. Tot vorige woensdag tegen Roeselare. In de bekermatch lieten de ploeg én de goalie een steekje vallen, waardoor de terugwedstrijd nog spannend wordt.

"Ik denk dat ik het vertrouwen van Leekens nog niet beschaamd heb. Enkel afgelopen woensdag in de beker heb ik een beetje pech gekend", komt de doelman voor het eerst terug op zijn misser tegen Roeselare. "Maar voor de rest heb ik al bewezen dat ik zijn vertrouwen meer dan waard ben."

Vorig jaar liep zijn uitleenbeurt aan Kortijk door omstandigheden op niets uit, maar dit seizoen is er geen vuiltje meer aan de lucht. "Het gevoel hebben dat de coach in je gelooft is natuurlijk belangrijk, maar je moet het nog altijd zelf doen op het veld. Pas dan kan je vertrouwen afdwingen bij je trainer."

Club Brugge

Zijn goede prestaties zullen ook zijn eigenlijke werkgever, Club Brugge, niet ontgaan zijn. Een terugkeer naar Jan Breydel door de grote poort zit er aan te komen. "Dat is nog toekomstmuziek, daar ben ik niet mee bezig. Ik concentreer me op mijn taken hier en waarvoor ik gekomen ben naar Kortrijk."

"Ik wil zo goed mogelijk mijn job doen en dan zie ik wel wat er uit de bus komt", houdt Verbauwhede de boot af. "Of dat nu bij Club Brugge zelf, bij Kortrijk of ergens anders is, dat weet ik nog niet. Daarvoor is het nog een beetje te vroeg."

Top zes?

Kortrijk kan de goede lijn dit weekend doortrekken tegen Germinal Beerschot. De Ratten verloren hun laatste twee wedstrijden. Bij winst komen de West-Vlamingen terug tot op een punt van de ploeg van Jos Daerden.

"Ik denk dat iedere ploeg wel al eens wat steken laat vallen, het dipje van Germinal Beerschot hoeft niets te betekenen", is de doelman realistisch. "De druk ligt hoe dan ook bij hen, zij moeten winnen. Wij willen natuurlijk ook winnen voor onze supporters, omdat we thuis spelen.  Ik verwacht een mooie wedstrijd." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties