De Keersmaecker: "We deden om goed te doen"

Manuel Gonzalez
| 46 reacties
De Keersmaecker: "We deden om goed te doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondsvoorzitter heeft gereageerd op de hele heisa die ontstaan is rond de Charleroi-soap. "We hebben altijd gehandeld vanuit het algemeen belang."

"We zijn toch wel geschrokken van de felle reacties. We hebben altijd gedaan om goed te doen, we hebben willen handelen vanuit het algemeen belang voor het Belgische voetbal en de beker van België", aldus bondsvoorzitter De Keersmaecker in Extra Time op Canvas.

"Met een beperkte groep van het Uitvoerend Comité hebben we beslist een vijftal toegevingen te doen aan Charleroi. Maar vandaag met de voltallige raad is besloten daarop terug te komen. De leden hebben ook hun vertrouwen in mij bevestigd."

Volgens analist Peter Van den Bempt was dit niet waar. De leden van de Profliga zouden pas hun vertrouwen in de bondsvoorzitter bevestigd hebben nadat het UC zou terugkomen op de beslissing om Charleroi een aantal toegevingen te doen.

"Ik weet dat de leden van de Profliga naar buiten zijn gegaan en daar samen gesproken hebben. Ze zijn terug naar binnen gekomen en hebben toen gemeld dat ze wilden verder vergaderen en het vertrouwen bevestigen op voorwaarde dat de toegevingen aan Charleroi weer werden ingetrokken", aldus Peter Van den Bempt.

"Ik geef toe dat we de situatie verkeerd hebben ingeschat. We hadden die toegevingen nooit mogen doen aan Charleroi. We wilden gewoon goed doen voor iedereen, we wilden ook een procedureslag vermijden. Maar die gaan we nu waarschijnlijk toch krijgen van Charleroi", aldus de bondsvoorzitter.

"Het zal nu afwachten worden welke de eisen van Charleroi zijn. Gaan zij een schadevergoeding eisen, of gaan ze mogelijk eisen dat die toegevingen toch nog moeten gebeuren of wie weet willen ze zelfs dat bepaalde wedstrijden herspeeld worden. Op dit moment wil ik er gewoon niet aan denken, ik heb al genoeg problemen aan mijn hoofd", vervolgt De Keersmaecker.

"Of Bayat nu terug lid gaat worden van de bond weet ik niet. Maar als hij terug lid wordt zal hij wel nog een boete van 5.000 euro moeten betalen die openstaat sinds een duel van Charleroi tegen Club Brugge in september 2007. Hij liep toen het veld op en gebruikte verbaal geweld tegen de scheidsrechter. Die boete werd uitgesproken op een moment dat Bayat geen lid meer was van de bond, dus verviel ze. Maar als hij terug een lidkaart tekent, zal die boete opnieuw opduiken."

Peter Van den Bempt was hard voor De Keersmaecker: "U neemt twee foute beslissingen. Ten eerste beslist u dat een kwartfinale in één wedstrijd moet afgewerkt worden. Dit druist tegen alle reglementen in. Zoiets kan gewoon niet. Ten tweede gaat u dan een aantal toegevingen doen aan een club om toch maar niet in de problemen te komen met de kalender. Maar wat is het resultaat? Charleroi is nu zelf de dupe van dit alles."

"Ik heb inderdaad al plezantere dagen dan vandaag gehad", ging de Keersmaecker voort. "Maar ik ben ook trots op alle goede zaken die we al gerealiseerd hebben bij de voetbalbond, dat houdt mij staande om voort te doen. In principe is alle heisa begonnen met de eerste uitgestelde match tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge. Daar is toen niet genoeg voor gedaan om die match te kunnen laten plaatsvinden."

Vreest De Keersmaecker niet dat bondscoach Advocaat door alle heisa mogelijk toch nog de handdoek gaat werpen? "Ik heb daar helemaal geen schrik voor. Ik ben daar vrij zeker van. Al heb ik wel de indruk dat sommige personen het graag zouden zien gebeuren. Zij die zich aangesproken voelen zullen wel weten wie ik bedoel", was de voorzitter hard. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties