Cercle kegelt Anderlecht uit beker

Steurbaut Kersten
| 173 reacties

Cercle Brugge heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Groen-zwart maakte tegen Anderlecht al snel de 2-1-nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan en hield vrij makkelijk stand tegen de competitieleider.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en werd al snel beloond. Hans Cornelis bereikte met een verre inworp aanvaller Bojan Bozovic. De Montenegrijn nam het leer mee met de buik en verschalkte vanuit een scherpe hoek met een uitstekende lob doelman Davy Schollen. Bozovic was al snel dicht bij de 2-0, maar kopte over.

Anderlecht probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken. De competitieleider kon de druk naar voren echter niet omzetten in doelrijpe kansen. Frederik Boi haalde een kopbal van Nicolas Frutos van de lijn.

Ariël Jacobs gooide in de tweede helft met Romelu Lukaku een extra aanvaller in de strijd, maar ook na rust beet paars-wit zijn tanden stuk op de West-Vlaamse verdediging. De beste kans was voor Guillaume Gillet. Zijn schot ging een centimeters naast.

In de slotfase kreeg Cercle Brugge nog twee uitstekende mogelijkheden. Een afstandsschot van Arnar Vidarsson scheerde de paal en Jelle Vossen stak het leer in het zijnet.

Het bleef bij 1-0, na de 2-1 in Anderlecht voldoende voor Cercle om zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker. (AN)