Lawrenson: "Kompany speelde super"

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Lawrenson: "Kompany speelde super"
Foto: © SC

Vincent Kompany werd gisteren pijnlijk uitgeschakeld in de halve finales van de League Cup. Hij verloor met City de derby van Manchester met 3-1 bij United. Onze landgenoot speelde wel een goede wedstrijd.

Het centrale verdedigingsduo van Manchester City bestond gisterenavond weer uit de Belgen Dedryck Boyata en Vincent Kompany. Het zag er lang naar uit dat verlengingen de beslissing zouden brengen, maar in de toegevoegde tijd kopte Wayne Rooney United toch nog naar de finale.

Ondanks de nederlaag waren ze in het programma Match of The Day op BBC lovend over onze landgenoten: "Boyata is een jong talent. Hij kan ver komen als hij zijn kansen grijpt. Maar Vincent Kompany speelde gewoon briljant gisterenavond. Hij was zeer aanwezig en gooide zich overal tussen. Hij is aan het uitgroeien tot een onmisbare pion bij City centraal in de verdediging", aldus analist Mark Lawrenson.

Ook Alan Shearer was positief: "Het verschil tussen United en City was Rooney. Hij maakte over de twee wedstrijden het verschil. Maar voor de rest is City echt naar de top aan het toegroeien. Alleen enkele individuele flitsen zoals die van Rooney ontbreken nog, maar het algemene niveau is hetzelfde."

Vermits Kompany al een tijdje een vaste basisplaats heeft centraal in de defensie bij City, lost dit mogelijk ook de eeuwigdurende discussie in ons land op of hij nu een centrale verdediger of een defensieve middenvelder is. Want in deze vorm kan bondscoach Dick Advocaat niet om de speler van City heen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties