Broos: "Verwachtingspatroon Genk lag veel te hoog"

Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Broos: "Verwachtingspatroon Genk lag veel te hoog"
Foto: © SC

Hugo Broos blikt terug op zijn rijkgevulde trainerscarrière: "Ik weet niet of er in België nog mogelijkheden voor mij zijn" en "twaalf jaar heb ik in Anderlecht gespeeld maar na mijn ervaringen als trainer is het paars blauw en het wit zwart geworden."

"Ik ga geregeld naar Cercle en Club kijken - dicht bij de deur - en binnenkort wil ik ook eens naar Genk, waar ik nog steeds een goed contact heb met mijn twee assistenten, Pierre Denier en Guy Martens. Ik kan overal teruggaan, dat geeft mij een goed gevoel, alleen wíl ik dat niet. Ik heb het moeilijk als ik terugdenk aan mijn passage als trainer van Anderlecht, dat moet ik eerlijk toegeven", zegt de ex-trainer van KRC Genk in het Brugsch Handelsblad.

"Twaalf jaar in Anderlecht gespeeld - ik ben lang paars-wit gebleven - maar na mijn ervaringen als trainer is het paars blauw en het wit zwart geworden. Ik heb een enorm goed gevoel als ik op Club ben. In Brugge heb ik de andere kant van het profvoetbal leren kennen, heb ik gezien dat de boog niet altijd gespannen moet zijn en dat het ook op een andere manier kan. Die eigenheid moet Club behouden. Het moet professioneler dan in onze tijd, zeker, maar er moet nog altijd plaats zijn voor een stukje ontspanning en familiaal karakter."

Ziet Broos zichzelf nog aan de slag gaan in België? "Ik moet realistisch zijn. Op korte termijn zie ik in België geen mogelijkheden. Loop de vijftien ploegen in eerste klasse af en zeg me waar er snel nog een trainerswissel zal komen. Er is momenteel geen enkele ploeg die ongelofelijk ontevreden is over zijn trainer. Ik weet niet of er in België nog kansen zullen komen, al ben ik nu misschien té realistisch. Vandaag zeg ik neen tegen een voorstel uit tweede klasse, ik wil me echt niet begraven."

"Je ziet ook dat spelers en trainers veel sneller opgehemeld worden, in die mate zelfs dat ze de realiteit niet meer zien. Dat is volgens mij dé reden dat Hein Vanhaezebrouck het in Genk niet gemaakt heeft. Er werd zóveel verwacht... Hij zou in Genk wel eens doen waar de trainers ervoor niet in geslaagd waren. We nemen Hein en de resultaten volgen wel."

"Alle respect voor Hein - hij is een goede trainer - maar iedereen vergat dat hij met Kortrijk na een goede heenronde tegen de degradatie gevochten heeft. En dan wordt zo'n man zes maanden later ontslagen, omdat het verwachtingspatroon van de club onrealistisch hoog was. Genk zou al meteen meedoen met Anderlecht en Standard. Als club moet je je ambities toch wat temperen, ook omdat de trainer in alle rust zou kunnen werken. Sorry... Je wordt een goede trainer door je spelers en spelers worden beter door de trainer. Iedereen probeert dat van elkaar te scheiden, maar het kan niet. Een goede trainer zal van een slechte ploeg nooit een goed team maken. Het zal misschien iets beter gaan, maar meer niet hoor."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties