Celtic en Rangers aan de winst

Manuel Gonzalez

Beide topclubs uit Glasgow hebben vanmiddag hun wedstrijd gewonnen in de Schotse Premier League. Hierdoor blijft het verschil tussen Rangers en Celtic op 10 punten.

Celtic won in de vroege namiddag al bij Hamilton. Maar het was allesbehalve een makkelijk wedstrijd voor groen-wit op bezoek bij The Academicals. De score bleef lang blank en het was nieuwkomer Rasmussen die in de 67ste minuut voor het enige doelpunt zorgde. De Deen stond toen amper drie minuten op het veld en maakte bijgevolg een furieuze intro want hij pakte net voor zijn doelpunt ook al een gele kaart.

Rangers kende in eigen huis weinig moeite met rode lantaarn Falkirk. Davis zorgde na 18 minuten al voor een 1-0 voorsprong en Fleck en Whittaker (foto) dikten na de pauze de score nog aan tot 3-0.

Hibernian won met 2-1 van St. Mirren. Onze landgenoot Ma-Kalambay zat opnieuw op de bank bij Hibs, hij lijkt zijn plaats tussen de palen definitief te zijn kwijtgespeeld aan Smith.

Kilmarnock en Dundee United maakten er een leuke namiddag van. Zij speelden 4-4 gelijk. Dundee United liep uit tot 1-3, kwam vervolgens 4-3 achter, maar sleepte toch nog een puntje uit de brand.