Interview Donk: "In mijn hoofd ben ik geen rechtsachter"

Hannes De Meyer
| 10 reacties
Donk: "In mijn hoofd ben ik geen rechtsachter"
Foto: © SC

Vanavond speelt Club Brugge thuis tegen Westerlo. Een belangrijk duel voor de West-Vlamingen willen ze Anderlecht niet verder laten uitlopen. Ryan Donk zal waarschijnlijk weer op de rechtsachterpositie plaatsnemen.

Het wordt een belangrijke wedstrijd tegen Westerlo. Drie nederlagen op rij, dat moet rechtgezet worden?
"Zeker, dit zijn tegenslagen. We moeten ervoor zorgen dat dit niet verder blijft duren, zodat we nog steeds kunnen meestrijden voor de titel. Volgende week volgt ook de topper tegen Anderlecht en een overwinning tegen Westerlo kan in dat opzicht een opsteker zijn."

Je noemt dit tegenslagen?
"Natuurlijk, als je er vanuit gaat dat we een heel goed seizoen hebben gedraaid, en je verliest in januari drie keer op rij, dan is dat een tegenslag."

Wat zijn de oorzaken van deze verliespartijen?
"Wij kunnen het voetballend niet meer oplossen. We krijgen geen grip meer op de wedstrijd. Wij zijn toch de voetballende ploeg, die het van onze aanvallende kansen moet hebben en dat zit even niet mee. We moeten meer kansen creëren. Dit dipje had niemand zien aankomen."

Wordt er gesproken in de groep over de drie nederlagen op rij?
"Ja, dat is normaal. Je moet er ook over praten. Je kan zo leren van elkaar en je komt te weten hoe iedereen erover denk. Dat is enkel maar bevordelijk."
 
Door de blessure van Carl Hoefkens wordt jij vaak op de rechtsachter geposteerd door trainer Adrie Koster. Ben je nu ook al in je hoofd rechtsachter geworden?
"Neen, nog niet. Het vertrouwen doet goed en ik krijg genoeg uitleg te horen van de trainer. Als de trainer zegt dat dit mijn positie wordt, dan doe ik dat ook en maak ik er geen probleem van. Maar ik denk qua bouw dat ik wel meer een centrale verdediger ben. De trainer weet ook dat centraal vanachter mijn favoriete positie is."

En als dit volgend seizoen zo blijft?
"Ik denk dat ik dan in de voorbereiding een gesprek met de trainer ga hebben. Dan wil ik duidelijkheid."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties