Boussoufa: “Lukaku wordt topschutter”

Wouter Laeremans
| 16 reacties
Boussoufa: “Lukaku wordt topschutter”
Foto: © SC

Anderlecht zit op schema. Stevig op kop in de competitie en in de ‘winning mood’. Op Germinal Beerschot bevestigde de competitieleider met een klinkende forfaitscore. Mbark Boussoufa had samen met Lukaku een groot aandeel in de glansprestatie.

3-0 stond het al toen Lukaku op links de bal kreeg. Een sublieme voorzet later en de bal verdween in de rechterhoek achter Pacovski. Auteur van de prachtgoal was Mbark Boussoufa. “Ik heb die goal al terug gezien, ja. Opgenomen heb ik het niet, maar hij staat op Youtube (lacht). Dit was wel een van de mooiste uit mijn carrière”, bedenkt Boussoufa zich.

 

“Ik dacht niet na. Romelu gaf de voorzet en in een fractie van een seconde besliste ik om de bal in één keer te trappen. En hij zat er goed in. Tijd om te controleren was er niet, want Clement stormde op me af. Ineens trappen bleek de beste beslissing.”

 

Boussoufa is aan een van zijn betere seizoenen bezig, misschien wel zijn beste ooit voor Anderlecht. “Ja, voorlopig wel. Mijn eerste ronde was beter dan normaal, want meestal piek ik pas in de terugronde. Hopelijk kan ik deze vorm aanhouden, we zullen wel zien voor de rest van het seizoen. Ik sta gewoon scherp dit seizoen, in mijn hoofd. Een andere verklaring heb ik niet.”

 

Romelu topschutter

 

Anderlecht scoorde deze competitie al 46 keer, toptalent Lukaku nette er twaalf. “Romelu wordt topschutter dit seizoen, omdat hij zo’n honger heeft naar goals, zelfs op training. Ik heb het al gezegd en ik blijf er bij: dat is zijn grootste kwaliteit. Dat zie je bij de allergrootste spitsen en hij heeft het ook.

 

Zelf kan de kleine balvirtuoos ook mooie statistieken voorleggen. “Ik doe erg hard mijn best en die cijfers zijn mooi. Zeker de assists, dat is toch mijn specialiteit. Maar het is niet enkel mijn verdienste. Heel de ploeg werkt er voor. Sommige spelers komen minder in beeld, omdat ze lager voetballen en minder voor de goal opduiken. Maar net als hen probeer ik gewoon mijn steentje bij te dragen voor het team.

 

Uitwedstrijden

 

Paarswit pakt dit seizoen uit met goede resultaten, maar het spel mag er ook zijn. “Vorig jaar wonnen we ook veel, maar nu is het overtuigender. De manier waarop zit nu ook mee. Vooral op verplaatsing scoorden we al veel (vier tegen Standard, vijf op het Kiel), maar dat is ook logisch”, zegt Boussoufa.

 

“In het Astridpark komen de ploegen niet altijd om te voetballen, in hun eigen stadion gaan ze vaak wel voor een resultaat. Dan komt er meer ruimte en wij profiteren daar van. We kunnen in de uitwedstrijden meer ons favoriete spel ontplooien.”

 

De rest van het seizoen ziet er rooskleurig uit. De play-offs zijn nog enkele weken verwijderd en Anderlecht is op stoomsnelheid. “Dat is misschien wel het verschil met vorig jaar. De heenronde was al heel goed, vroeger lieten we het dan nog wel eens liggen. Met een uitstekende start kan je ook beter eindigen.”

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties